ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ?

14 Φεβρουαρίου ημέρα τον ερωτευμένων… Έτσι έχει καθιερωθεί και κάθε χρόνο τα περισσότερα ζευγάρια  “γιορτάζουν ” τον Άγιο Βαλεντίνο. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί από πού προέρχεται αυτή η ιστορία..?

Η καθολική εκκλησία αναγνωρίζει 3 διαφορετικούς αγίους, οι οποίοι μαρτύρησαν. Ένας μύθος λέει ότι ο Βαλεντίνος ήταν ιερέας κατά τη διάρκεια του 30ου αιώνα στη Ρώμη. Όταν ο Emperor Claudius II αντιλήφθηκε ότι οι άγαμοι, νέοι  άντρες είναι καλύτεροι στρατιώτες από εκείνους που είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά, απαγόρευσε τον γάμο στους νέους άντρες. Όταν ο Βαλεντίνο αντιλήφθηκε  το άδικο διάταγμα του Claudius, το αρνήθηκε και συνέχισε να παντρεύει ερωτευμένα ζευγάρια. Όταν το αντιλήφθηκε ο  Claudius διέταξε να τον εκτελέσουν.

Άλλες ιστορίες λένε ότι ο Βαλεντίνο σκοτώθηκε προσπαθώντας να προστατεύσει τους  Χριστιανούς από τις φυλακές και τα βασανιστήρια των Ρωμαίων. Σύμφωνα με έναν μύθο, ο φυλακισμένος Βαλεντίνο έστειλε την πρώτη ευχητήρια κάρτα  σε μια νεαρή κοπέλα που ερωτεύθηκε, πιθανό την κόρη του φύλακα. Πριν το θάνατό του, στην κάρτα που έστειλε υπέγραφε ως  “From your Valentine”,  κάτι  που χρησιμοποιείται  μέχρι και σήμερα.

Αν και η αλήθεια πίσω από τον ΄θρύλο ΄ του Βαλεντίνου είναι θολό, όλες οι ιστορίες δίνουν έμφαση ότι ήταν ένας συμπαθητικός, ηρωικός και πολύ ερωτικός άντρας. Κατά τον Μεσαίωνα ο Βαλεντίνο έγινε ένας από τους πιο διάσημους Αγίους στην Αγγλία και στη Γαλλία.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελληνική παράδοση ο Άγιος Βαλεντίνος δεν συσχετιζόταν με την ρομαντική αγάπη. Η Ορθόδοξη εκκλησία αναγνωρίζει τον Άγιο Υάκινθο από την Καισαρεία ως προστάτη των ερωτευμένων. Αλλά στην σύγχρονη Ελλάδα γιορτάζεται κυρίως ο Άγιος Βαλεντίνος.

Ήξερες ότι σχεδόν 150.000.000 κάρτες ανταλλάσσονται του Αγίου Βαλεντίνου?

Έτσι η γιορτή των ερωτευμένων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή μετά τα Χριστούγεννα που στέλνονται κάρτες!

Εμείς προτείνουμε να μην περιμένετε ούτε την 14η Φεβρουαρίου ούτε την 3η Ιουλίου για να γιορτάσετε τον έρωτα σας! Γιορτάστε τον κάθε μέρα!

More than fitness

You may also like

1 comment

  1. Ωραίο το τραγουδάκι του Νίνο, αλλά το παρακάτω της Αμαλίας, είναι ακόμα καλύτερο!

Αφήστε το σχόλιο σας!