τι ειναι το ombre?

To ombre σαν τάση της μόδας στα μαλλιά το γνωρίσαμε πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν και έκανε την πρώτη εμφάνισή του στις πασαρέλες.Από τότε το ombre look έχει καταξιωθεί στη σύγχρονη κομμωτική και όλο και περισσότερες γυναίκες τείνουν να το προτιμούν.
τι είναι όμως το ombre?

Η ονομασία του look προέρχεται από τη γαλλική λέξη Ombré που σημαίνει σκιά. Μάλιστα, η σωστή προφορά του είναι με τον τόνο στη λήγουσα, δηλαδή ομπρέ, απλάστην Ελλάδα έχει επικρατήσει η αγγλική…εκδοχή με τον τόνο στην παραλήγουσα.

Το ombre σαν τάση στην κομμωτική αναφέρεται στο σταδιακό άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών προς τις άκρες. Έτσι,η ρίζα μένει σκούρα, ενώ προς το τελείωμα το χρώμα σταδιακά ανοίγει.Σκεφτείτε το σαν ανοιχτόχρωμες ανταύγειες, οι οποίες όμως γίνονται από τη μέση των μαλλιών και κάτω. Το αποτέλεσμα θυμίζει τις φυσικές ανταύγειες που παίρνουν τα μαλλιά μας το καλοκαίρι μετά την έκθεση στον ήλιο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ombre?

Το ombre ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών, δηλαδή τόσο σε ίσια όσο και σε κυματιστά ή σγουρά μαλλιά. Απαραίτητη προϋπόθεση,βέβαια,είναι τα μαλλιά να έχουν ένα μήκος τουλάχιστον κάτω από τους ώμους, έτσι ώστε να μπορέσει το σταδιακό ξάνοιγμανα αναδειχθεί. Ένα άλλο θετικό του ombre είναι ότι, επειδή ακριβώς είναι ένα φυσικό look δεν ταιρίαζει σε υπερβολικά στυλιζαρισμένα μαλλιά και, ως εκ τούτου, μπορεί να ‘φορεθεί’ καθημερινά χωρίς να μας αγχώνει. Τέλος,το ombre μπορεί να εφαρμοστεί και σε φυσικά, άβαφα μαλλιά και είναι ιδανικό για τις γυναίκες που δε θέλουν να βάψουν και να ταλαιπωρήσουν τα μαλλια τους, αλλά θέλουν να κάνουν μία εντυπωσιακή αλλαγή,με ελάχιστη φθορά.

Ακολουθείστε και εσείς το απόλυτο hair trend που τόσες celebrities ανά τον κόσμο υιοθέτησαν! Κλείστε τώρα ραντεβού ηλεκτρονικά σε ένα από τα εκατοντάδες κομμωτήρια που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο!

Νομίζετε ότι το ombre δε σας ταιρίαζει? Ακολουθεί άρθρο με τη νέα τάση στην κομμωτική, το sombre! Μείνετε συντονισμένες…


Advertisement

MORE THAN BEAUTY

You may also like

Αφήστε το σχόλιο σας!