Christian Louboutin

Το όνομα που αγαπάει κάθε γυναίκα! Όχι τόσο για τον σχεδιαστή ως άνθρωπο, τον οποίο εκτιμάμε βαθύτατα, αλλά για το δώρο που έκανε στον γυναικείο πληθυσμό! Αυτές τις γόβες με την κόκκινη σόλα!

Τις έχουμε δει, τις έχουμε θαυμάσει και τις ποθούμε! Πώς δημιουργήθηκαν όμως αυτές οι γόβες μπορεί να μην έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ως τώρα. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε!

Ο Christian Louboutin γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1963 (Αιγόκερως στο ζώδιο) στο Παρίσι. Από μικρός ήταν ατίθασο παιδί και ίσως κανείς να μην μπορούσε να φανταστεί την φήμη και την καταξίωση που έχει.  Στα 12 του είχε αποβληθεί ήδη 3 φορές από το σχολείο και αποφάσισε, παρά τις αντιδράσεις της οικογένειά του, να σταματήσει το σχολείο. Στην ίδια ηλικία έφυγε και από το σπίτι του καθώς η μητέρα του του επέτρεψε να μείνει στο σπίτι φίλου του.

Πηγή : http://www.designboom.com/

Πώς λοιπόν ένα ατίθασο παιδί κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές παπουτσιών; Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψή του σε ένα μουσείο στο Παρίσι, Museum of African and Oceanic Art. Εκεί τα μάτια του τα τράβηξε μία πινακίδα που έδειχνε ότι απαγορεύονται τα τακούνια καθώς θα έκαναν ζημιά στο πάτωμα. Η εικόνα του “απαγορευμένου παπουτσιού” έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη του.

Ως έφηβος δούλεψε στο καμπαρέ του Παρισιού Folies Bergère, όπου και παρατηρούσε τα παπούτσια των χορευτριών καθώς και τα πόδια τους και προσπαθούσε να σκεφτεί πώς θα μπορούσαν να φαίνονται ακόμα πιο μακριά.

Καθώς ήταν ανήσυχο πνεύμα από μικρός, όντας ακόμη έφηβος ταξίδεψε στην Αίγυπτο και έμεινε έναν χρόνο στην Ινδία. Επιστρέφοντας στο Παρίσι είχε φτιάξει ήδη ένα portfolio από σχέδια με ψηλοτάκουνα παπούτσια. Έδειξε τα σχέδια του σε αρκετούς μεγάλους οίκους μόδας, ώσπου τον προσέλαβε ο Charles Jourdan, Γάλλος σχεδιαστής μόδας γνωστός για τα γυναικεία παπούτσια που σχεδίαζε. Μετά συνάντησε και δούλεψε ως μαθητευόμενος με τον Roger Vivier, Γάλλο σχεδιαστή παπουτσιών που ισχυρίζεται ότι εφηύρε τις γόβες στιλέτο.

Αργότερα, ως ελεύθερος επαγγελματίας σχεδίασε παπούτσια για μεγάλους οίκους μόδας όπως οι Chanel, Yves Saint Laurent και Maud Frizon. Στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 εγκαινίασε την δική του boutique. Και ποια ήταν η πρώτη του πελάτισσα? H Πριγκίπισσα Caroline του Μονακό! Προφανώς με τέτοιο ξεκίνημα ο δρόμος της φήμης προδιαγραφόταν λαμπρός.

Πηγή : http://royalwatcher.tumblr.com/

Και πάμε τώρα στην χαρακτηριστική κόκκινη σόλα του οίκου, η οποία ξεκίνησε από μία σύμπτωση! Ένα απόγευμα καθώς δούλευε καθόταν δίπλα του η βοηθός του η οποία έβαφε τα νύχια της κόκκινα. Αυτό ήταν!! Όπως λέει ” Άρπαξα το μανό της και έβαψα την σόλα και έγινε αυτή η κόκκινη σόλα”. Ο ίδιος θεωρεί το κόκκινο χρώμα της αγάπης, του πάθους και του αίματος.

Πηγή : http://40.media.tumblr.com/

Μέχρι σήμερα παπούτσια από τον οίκο Louboutin έχουν επιλέξει και ακόμα επιλέγουν πολλές διάσημες κυρίες της εγχώριας και της διεθνούς showbiz σε ποικίλες περιστάσεις. Eπίσης πέραν της κλασσικής δερμάτινης γόβας είναι διαθέσιμα στην αγορά ποικίλα σχέδια, με τακούνι ή χωρίς, γυναικεία και ανδρικά.

Πηγή: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

Πηγή : http://s5.favim.com/

Πηγή : https://36.media.tumblr.com

Πηγή : https://41.media.tumblr.com

Πηγή : https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

 Πηγή :https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

Πηγή : https://41.media.tumblr.com

Πηγή : http://s1.favim.com/

More than style

You may also like

Αφήστε το σχόλιο σας!