Ασκησεις για τελεια χερια

Σε ποιον/α δεν αρέσουν τα ωραία και καλογυμνασμένα χέρια, ειδικά όταν φοράμε ρούχα με κοντό μανίκι? Και τώρα μάλιστα που σιγά σιγά πλησιάζει το καλοκαίρι και θα είναι συνέχεια έξω..? Γι’ αυτό κι εγώ σας έχω ασκήσεις για να γυμνάσουμε τους ώμους, τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους.

ΩΜΟΙ: Πιέσεις ώμων

Μπορούμε να την κάνουμε είτε με βαράκια είτε χωρίςΠριν ξεκινήσουμε θα πάρουμε τη σωστή στάση του σώματος: Τα πόδια έρχονται στο ίδιο άνοιγμα με τα ισχία μας, γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, ίσια η πλάτη, έξω το στήθος, χαλαροί οι ώμοι και μέσα η κοιλιά.

Αρχική θέση: Παίρνουμε τα βαράκια και φέρνουμε τα χέρια με λυγισμένους αγκώνες στο πλάι και τα βαράκια έρχονται στην ίδια ευθεία με τους ώμους.

Τελική θέση: πιέζουμε χέρια προς τα πάνω και ταυτόχρονα εκπνέω.

Θα κάνουμε 15 επαναλήψεις των 3 set.

shoulders_1

 

Shouldres_2

 

ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ : Κάμψη δικεφάλων

Ας πάρουμε τη σωστή στάση σώματος: Πόδια έρχονται στο ίδιο άνοιγμα με τα ισχία μας, γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, ίσια η πλάτη, έξω το στήθος, χαλαροί οι ώμοι και μέσα η κοιλιά.

Αρχική θέση: χέρια κοντά στα πλευρά, αλλά δεν τα ακουμπάνε, τεντωμένα κάτω σε μια ευθεία. Παίρνουμε μια εισπνοή και με την εκπνοή κάνουμε κάμψη δικεφάλου. Κίνηση μόνο από αγκώνα.

Θα κάνουμε 15 επαναλήψεις των 3 set.

biceps_1

 

biceps_2

 

biceps_3

 

ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΙ: Εκτάσεις τρικεφάλων

Όπως και πριν έτσι και εδώ πρέπει να πάρουμε πάλι τη σωστή στάση σώματος ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς και πόνους. Συγκεκριμένα τα πόδια έρχονται στο ίδιο άνοιγμα με τα ισχία μας, γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, ίσια η πλάτη, έξω το στήθος, χαλαροί οι ώμοι και μέσα η κοιλιά.

Αρχική θέση: Λυγίζουμε τα χέρια και τα φέρνουμε πίσω από το κεφάλι. Οι αγκώνες μένουν σταθεροί κοντά στα αυτιά και ταυτόχρονα οι ώμοι είναι χαλαροί. Παίρνουμε εισπνοή και με την εκπνοή πιέζουμε και τεντώνουμε τα χέρια προς τα πάνω.

Θα κάνουμε 15 επαναλήψεις των 3 set.

Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε την άσκηση και με τα δύο χέρια ταυτόχρονα, γυμνάζουμε το κάθε χέρι εναλλάξ.

triceps_1

 

triceps_2

 

triceps_3

 

Tip: Δεν ξεχνάμε να αναπνέουμε σωστά. Εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Μετά από κάθε άσκηση ΔΕΝ ξεχνάμε να κάνουμε διατάσεις!

 

More than fitness

You may also like

Αφήστε το σχόλιο σας!